Instrumentális manuálterápia

Mikor alkalmazható a terápia?

Minden olyan mozgásszervi megbetegedésnél, ahol a fájdalom forrása a fascia háló rendellenes állapota, trigger pontot kialakulása, az izom, ín letapadása, ízületi megbetegedések, izomláz és megelőzés céljából.

Hogyan hat a terápia?

A terapeuta a Richelli eszközök segítségével célzott nyomást gyakorol a kialakult trigger pontokra.  A nyomást addig és olyan erővel fejti ki, míg a fájdalom szűnni kezd az érintett területeken. Ekkor az érintett terület visszakapcsolódik a normál vérkeringésbe, elindul a gyógyulás folyamata. A kezelést többször ismétli, amíg a panasz teljesen megszűnik.

Úgy mint:

  • az ín túlterhelése, ín területéről érkező fájdalom
  • ízületi porc- és meniscussérülés
  • ízületi kopás, arthrosis,
  • gerincpanaszok, porckorong bántalmak, gerinc, és nyaki sérv
  • kisugárzó fájdalmak, végtagi zsibbadás
  • arc-, fog-, fejfájás

Miért alakul ki trigger pont?

Trigger pont kialakulásának számos oka lehet, úgy mint az izom túlterhelése és aszimmetrikus terhelése, izomegyensúly felborulása ismétlődő terhelés miatt,mozgás korlátozottsága sérülés vagy műtét következtében, nyújtás hiánya vagy épp túlnyújtás miatt, hideg hatás, az izom megfázik, anyagcsere probléma, rossz táplálkozás dehidratáció.

Miért fontos a trigger pontok célzott kezelése?

Amellett, hogy fájdalommal jár kialakulásuk, megnövelik az adott izom tónusát, feszesebbé válhatnak tőlük az izmok, melynek hatására további és erősebb panaszok alakulhatnak ki.